IV SZKOLNY TYDZIEŃ TURYSTYKI LOKALNEJ realizowany pod hasłem „Gastronomia hotelowa”

Tegoroczna, czwarta już edycja Szkolnego Tygodnia Turystyki Lokalnej miała na celu poznanie funkcjonowania kuchni hotelowej. Udało się zaprosić do naszej szkoły Pana Tomasza Janczewskiego, który jest kucharzem z hotelu  Andels **** w Łodzi, autorem bloga kulinarnego „Pasja Smaku”, laureatem bądź finalistą wielu konkursów kulinarnych. Pan Tomasz bardzo interesująco przedstawił swoje portfolio zawodowe oraz wykonał pokazy flambirowania. Uczniowie technikum hotelarskiego uczestniczyli także w IV edycji Międzyszkolnego Konkursu na Aranżację Stołu pod hasłem „Baśniowy stół”, wykonując aranżację stołu do baśni Hansa Christiana Andersena „Mała Syrenka”. Duże wrażenie na naszych uczniach zrobił wyjazd na zajęcia dydaktyczne w Hotelu*** Dębowa Góra – Active&SPA Center, w którym w rolę nauczycieli wcielili się menedżerowie z różnych działów hotelu. Doznań estetyczno- smakowych natomiast dostarczył szkolny konkurs gastronomiczny na temat: Desery w kuchni hotelowej pod hasłem „Galaretkowe szaleństwo”. A efekty różnych przedsięwzięć, które realizują uczniowie technikum hotelarskiego zostały zaprezentowane w prezentacji pt. „Ciekawostki z życia naszych hotelarzy – sukcesy, wyjazdy, codzienność”, którą mogli obejrzeć wszyscy nasi uczniowie.  Wszystkim. którzy przyczynili się do zrealizowania tego przedsięwzięcia serdecznie dziękujemy.