„Hotelarze pieką chleb” oraz Szkolny Dzień Jabłka
Dzień Chleba i Dzień Jabłka w naszej szkole16 października odbyła się II edycja projektu „Hotelarze pieką chleb” oraz Szkolny Dzień Jabłka zorganizowana przez uczniów szkół ł hotelarskich oraz Stowarzyszenie IUVENES. Uczniowie pod kierunkiem pani Ludmiły Koprowicz we współpracy z panią Elą Błaszczyk, Agatą Sztygiel i Agnieszką Janczewską – Rowińską zaprezentowali stoisko z własnoręcznie upieczonym chlebem, do którego serwowali konfitury z truskawek, cukinii , śliwek i wiśni. Na stole pojawił się także smaczny smalec, osełki masła, pyszny pasztet z kaszy jaglanej i mnóstwo innych smakołyków. Deserem do pysznych kanapeczek, które uczniowie sami sobie komponowali były piękne jabłka pochodzące od okolicznych sadowników. Promowanie ich zjadania to już wieloletnia inicjatywa Stowarzyszenia IUVENES z panią Prezes Joanną Matuszewską z panią Ewą Chmielecką. Kolejna edycja już za rok, będą inne smakowitości. Dziękujemy pani Marii Olszewskiej za wykonanie dekoracji, a pani Beacie Żabce i jej klubowi Piksel za fotograficzne utrwalenie wydarzenia i zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.