U hotelarzy się dzieje…

Dobór roślin do zagospodarowania terenu wokół hotelu, arkana kuchni hotelowej, to tematyka dzisiejszego dnia  dla uczniów Branżowej Szkoły I Stopnia, którzy kształcą się w zawodzie pracownik obsługi hotelowej. Dzięki życzliwości zaprzyjaźnionych ze szkołą osób mogliśmy dzisiaj zrealizować tę tematykę. Naszą szkołę odwiedził Pan Tomasz Janczewski – Szef kuchni w Restauracji „Ukryte Rzeki” w Łodzi, pod okiem którego odbyły się warsztaty kulinarne. Wykonanie blinów na kwasie chlebowym z kawiorem, domową kwaśną śmietaną i jajkiem, tatara z krewetek z sezamem, concasse z pomidorów i domowym majonezem, Crepes suzette czyli płonących naleśników oraz deseru Eton mess od dzisiaj dla każdego ucznia kl. III h nie będzie stanowiło problemu.                                                     

Wspaniale prezentują się także wykonane przez uczennice z kl. I h  kompozycje kwiatowe, które  upiększają rabaty i gazony na teranie zielonym wokół szkoły oraz każde wejście. Za piękne rośliny dziękujemy darczyńcy – Panu Bronisławowi Sochackiemu. Dziękujemy naszym uczniom za wykonaną pracę, jesteśmy dumne z nabytej przez Nich  wiedzy i zdobytych umiejętności.

E. Błaszczyk, L. Koprowicz

Może Ci się również spodoba